6 гиганта в електронните спортове се изправят един срещу друг в София

16 часа игра на живо очакват най-добрите европейски отбори по World of Tanks в борба за 100 000 евро

OFFNews 27 февруари 2015 в 17:15 2022 0

Най-добрите отбори на Европа по World of Tanks пристигнха снощи в София за петия сезон на европейските финали на Wargaming.net League, който ще се проведе на 28 февруари и 1 март в Sofia Event Center. За първи път гейминг събитие в България ще има подобен дизайн и изглед. Визуални ефекти, специална хоризонтална видео проекция, 6 камери, камера кран и голям екран, покриващ сцената ще предложат на зрителите най-доброто изживяване в областта на електронните спортове у нас. Входът е свободен, а за всички фенове вратите ще бъдат отворени в 11:00 ч., час преди първия мач от шампионата.

„Развитието на електронните спортове през последните няколко години е изумително.”, коментира Никола Пасмар, мениджър на Wargaming eSports за Европа. „Домакинството на ключово събитие от ранга на WGL EU Season 5 Finals в София и нарастващата сцена на електронните спортове още повече засилват добрата репутация на България в областта на състезателния гейминг. Това позволява и на Wargaming да сподели вълнението, което електронните спортове носят, с още по-широка публика.”, допълни той.

Шестте най-добри отбори на Европа ще се състезават в петия сезон на финалите Wargaming.net League. Сред претендентите са ветераните от Virtus.PRO, които печелят първия сезон на Wargaming.net League през 2013 г. GGWP е вторият отбор, който ще се бори за победата, след отличното си представяне в предишната фаза на шампионата.

Сред претендентите са и победителят от шампионата на Югоизточна Европа, отборът Kazna Kru. Schoolbus пък се надяват да продължат печелившата си серия, след като завършиха първи на финалите през 2014 г. Отборът, самоопределил се като аутсайдер - WUSA, идва с претенции да промени първоначалните прогнози. И последни, но не по значение, се нареждат претендентите от PENTA Sports, известни в миналото под името WASD, чието спонсориране наскоро ги качи на следващо ниво в електронните спортове.

PENTA Sports е лидер в различни дисциплини по електронни спортове, сред които Counter Strike, League of Legends и др. Тази колаборация е доказателство за непрекъснатото развитие на електронните спортове и допълнително стабилизира растежа на индустрията.

„Щастливи сме да обявим най-новото ни допълнение към PENTA Sports, коментира Феликс „Валиас” Гребелдингер, оперативен директор PENTA Sports. „Отборът от златните серии на World of Tanks, познат преди като WASD Gaming се присъединява към PENTA Sports. Всички сме изключително радостни да посрещнем при нас толкова уникален и талантлив отбор. Докато всички играчи са твърдо решени да успеят и тренират наистина здраво, за да постигнат целта си, най-впечатляващото нещо в този отбор е силната 

ръзка между отделните играчи. Техният отборен дух и морал винаги са на изключителна висота и ние с желание подкрепяме сътрудничеството си!”.


Всеки от оборите се състои от минимум 7 играча, а наградният фонд е разпределен както следва: отборът победител печели 35 000 евро, вторият - 17 000 евро, третият - 10 000 евро, а четвъртият - 6 500 евро. Последните два отбора получават по 3 500 евро.

Финалният мач на Европейските финали на Wargaming.net League ще бъде шоу с невероятни размери, защото 6-те отбора няма да се спрат пред нищо по пътя си, за да грабнат дял от голямата награда от 100 000 евро. Състезания от подобен мащаб са ключови за Wargaming и заедно с предстоящите световни финали на Wargaming.net League - The Grand Finals показват отдадеността на компанията на състезателния гейминг, играчите и феновете. WGL EU Season 5 Finals е едно от най-важните събития в календара на World of Tanks електронните спортове. Европейските финали дават страхотна възможност на публиката да се срещне с отборите и екипите на организаторите, отговорни за превръщането на двудневното събитие в незабравимо преживяване. Посетителите на финалите ще имат и възможността да се включат в множество малки игри и да спечелят разнообразни награди, свързани с играта.

Sofia Event Center е отворен за всички по време на финалите, които искат да споделят динамиката и трескавото развитие на действието, което превръща състезанията по World of Tanks в несравнимо забавление. 

ПРОГРАМА НА WGL EU Season 5 Finals:

28.02, събота, ДЕН ПЪРВИ
11.10: отваряне на вратите на събитието
12.10 - 13.50: Kazna Kru срещу Schoolbus (Игра 1)
14.00 - 15.40: PENTA Sports срещу WUSA (Игра 2)
16.00 - 17.40: Изгубилите от Игра 1 срещу изгубилите от Игра 2 (Игра 3)
17.40 - 18.00: Почивка/ игри с публиката
18.00 - 19.30: Победителите от Игра 1 срещу победителите от Игра 2 (Игра 4)
20.00 - 21.40: Изгубилите от Игра 4 срещу победителите от Игра 3 (Игра 5)


01.03, неделя, ДЕН ВТОРИ
12.10: отваряне на вратите на събитието
13.10 - 14.50: Virtus.PRO срещу победителите от Игра 5 (Игра 6)
15.00 - 16.40: GGWP срещу победителите от Игра 4 (Игра 7)
16.40 - 17.00: Почивка/ игри с публиката
17.00 - 18.40: Изгубилите от Игра 6 срещу изгубилите Игра 7 МАЧ ЗА 3-ТО МЯСТО
19.00 - 20.00: Победителите от Игра 6 срещу победителите от Игра 7 ФИНАЛЕН МАЧ
20.05: Церемония по награждаване

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови