Звезда на Хърватия с най-много мачове от всички футболисти

OFFNews 12 юли 2018 в 14:01 2985 0

Снимка Facebook: Ivan Rakitic

Халфът на Барселона и хърватския национален отбор Иван Ракитич е с най-много изиграни мачове от всички футболисти през сезон 2017/2018. Снощи той беше на терена срещу Англия в своя двубой №70 през камапанията.

С толкова е и Вилиан от Челси и Бразилия, но в неделя Ракитич ще оглави еднолично таци класация. Тогава е финалът на Мондиала. 30-годишният футболист на Барселона Иван Ракитич има 55 мача за каталунците, а останалите са за Хърватия.

Партньорът му в средата на терена в националния Лука Модрич ще завърши сезона с 59 двубоя - 43 за Реал и 16 за Хърватия. Относно предстоящия финал, халфът на Реал Мадрид сподели, че Франция е най-силният отбор на световното първенство.

"Нашият тим притежава невероятен характер. Заслужено сме на финал, защото играхме по-добре през второто полувреме и в продълженията. Слава Богу, че не се стигна до дузпи", коментира Модрич след успеха над Англия с 2:1.

Финалът ще е още по-труден, защото срещу нас ще се изправи най-силният отбор на първенството. Златната топка? Изобщо не мисля за нея, в момента най-важното е какво ще направим във финала", добави футболистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови