Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Златински подписа със Стяуа (Букурещ)

Драгомир Панков 24 август 2018 в 12:15 2566 0

Българският полузащитник Христо Златински премина в румънския вицешампион Футболен клуб Стяуа Букурещ (ФКСБ).

33-годишният Златински вчера разтрогна договора си с Университатя (Крайова) след три успешни сезона в отбора( 9 гола и 13 асистенции в 112 мача), за да премине в столичния гранд.

"Взех Златински, след като го освободиха от Крайова. Заплатата му е 120 хиляди евро на година. Винаги съм го харесвал като футболист и се страхувах от него, когато играехме срещу Крайова. За мен те направиха грешка, че го пуснаха", коментира президентът на ФКСБ Джиджи Бекали.

Златински през този сезон започна като титуляр само в мача за Суперкупата на Румъния на 14 юли, загубен от Университатя с 0:1 от шампиона ЧФР Клуж, а след това записа и едно участие като резерва в първенството.

През миналата кампания халфът записа 37 участия за тима от Крайова с 1 гол и 1 асистенция и помогна на отбора да спечели националната купа и да стигне до бронзовите медали в шампионата на чисто новия си стадион.

Христо Златински е роден на 22.01.1985 г. в Благоевград. Юноша е на Пирин, с който подписва първи професионален договор през 2001 г. След това играе за Локомотив (Пловдив), Локомотив (София) и Лудогорец (Разград). През 2015 г. той премина в Университатия (Крайова).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови