Жоан Лапорта пред Христо Стоичков: Левандовски е като картечница, Йохан Кройф щеше да го хареса

OFFNews 19 юли 2022 в 11:40 1089 0

Жоан Лапорта

Снимка Getty Images

Жоан Лапорта

Президентът на Барселона Жоан Лапорта даде интервю пред Христо Стоичков в Маями, където каталунският отбор е на предсезонна подготовка. Той говори пред българската легенда в предаването "Мисия Европа" за привличането на Роберт Левандовски, но и за предстоящите трансферни планове на Барса.

"Спокоен съм за трансферите и новите ни попълнения. Искаме да направим конкурентен отбор, да дадем на Шави възможност да изгради силен отбор и вярвам, че сме на прав път", каза Лапорта.

"Мечтата ми е Барселона отново да стане референция в световния футбол и работим за това. Ако не се възстанови икономиката, ще бъде много трудно. Футболът не може да чака. Трябва да го направим. С Дембеле, Рафиня, Левандовски, Кесие, Обамеянг, Феран…. Мисля, че Матеу Алемани и Жорди Кройф свършиха добра работа", похвали ги испанецът.

"Барса се нуждае от голмайстор, както всеки голям отбор. Роберт е като картечница. Печелил е "Златната обувка" няколко пъти. Йохан (б. а. - Кройф) щеше да го хареса. Той е гаранция за голове, а всеки голям отбор има нужда от голове. С него, с Ансу, с Оба - имаме гаранция за голове. Сега вече футболните кариери са дълги. Роберт е на 34 години, но се грижи добре за себе си. Освен това съпругата му е нутриционистка. Така е, като имаш жена, която се грижи за теб...", каза Лапорта за Левандовски.

"Сега трябва да поработим и върху защитата. Шави се ориентира към серия от играчи и се надявам феновете ни да имат още поводи за приятни изненади. Работим върху това, имаме планове, които не мога да ти разкрия сега. Конкурирахме с отбори като Пари Сен Жермен и Челси за Левандовски и самият той поиска да дойде тук. Трябва да му благодарим", каза още Жоан Лапорта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови