Живата памет на ЦСКА празнува 90-годишен юбилей

OFFNews Последна промяна на 15 октомври 2018 в 09:41 1076 0

Живата памет на ЦСКА Александър Манов ще навърши утре 90 години. Той подготвя подобаващо отбелязване на юбилея. Директорът на музея на армейците ще събере приятели във Военния клуб, пише “Тема спорт”.

Събитието ще стартира в 17:30 часа, като първо ще има официална част, а след това и време за почерпка. Поздравителни адреси към Манов са изпратили редица фигури, сред които спортният министър Красен Кралев и този на отбраната Красимир Каракачанов. На юбилея ще присъстват много хора от ЦСКА и големи фигури от историята на армейците.

Сашо Манов е пряк свидетел на цялата история на клуба, като присъства на учредителното заседание на ЦСКА на 5 май 1948 г. 70 години по-късно Манов ще отпразнува 90-ия си юбилей в същата сграда, където е поставено началото на славния път на армейците.

В продължение на повече от 3 десетилетия Манов отразява събитията около червените за вестник “Народна армия” не само във футбола, но и във всички видове спорт, които развиват. Впоследствие става пресаташе на клуба и директор на музея на “Армията”.

Автор е на редица книги, посветени на историята на ЦСКА, сред които най-известните са трите издания на “Това е ЦСКА” в съавторство с Димитър Пенев. И до днес Манов редовно е в Борисовата градина в работни дни и развежда любопитните да се запознаят или да си припомнят историята на клуба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови