Запалянко на ''Левски'' намушкан в Скопие, 15-ина наши фенове арестувани при сблъсък с полицията

OFFNews 27 юли 2023 в 22:21 2804 0

Снимка Екипа.мк

Час преди началото на мача между „Шкупи“ и „Левски София“ в Скопие български фенове са попаднали в инциденти и в сблъсъци с месстната полиция на арена „Тодор Проески“, съобщи скопският „Дейли Македония“.

На входа на стадиона, в подтрибунната зона, група фенове влязоха в конфликт с полицейски служители, който бързо прерасна във физическа саморазправа. Видеозаписите показват летящи бутилки от сок или бира и някои по-големи предмети, пише изданието.

Според Нова Телевизия фен на „Левски“ е с опасност за живота след като е бил наръган с нож в Скопие тази вечер. Според информацията на телевизията, група привърженици на „Левски“ са пътували за мача от Ликата на конференциите в Скопие, но са били свалени от колата си и са били бити, а единият от тях е бил намушкан с нож.

Македонските медии пък пишат, че полицията на място е трябвало да укроти буйстващите и е задържала около 15 от тях. По-рано днес инциденти с български „навивачи“, фенове, както ги наричат в Македония, е имало в кв. Чаир, където се е стигнало до сблъсък с местни жители.

Спортните издания край Вардар пишат, че българите са пристигнали в северомакедонската столица с основен акцент футбол, а с жалби - жалят се от лошия терен на арена „Тодор Проески“ и от условията на най-големия стадион в столицата. „Всичко това е удивително, като се има предвид, че стадионите в София не отговрят на никакви европейски изисквания, поради което националният отбор на България играе основно домакинските си мачове на стадиона на „Лудогорец“ в Разград“, пише „Екипа“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика