Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Задържаха фенове на Ботев в Македония

OFFNews 29 юни 2017 в 10:55 3609 1

Снимка sportal.bg

Автобус с фенове на ФК Ботев Пловдив е бил задържан край Куманово от македонската полиция, информира пловдивският "Марица", като се позовава на разкази на потърпевшите.

Групата, която пътува за мача на жълто-черните с Партизани в Тирана, не може да продължи пътя си вече повече от 3 часа.

Пловдивчани веднага са се свързали с депутата от Патриотичния фронт Славчо Атанасов, който им е осигурил връзка с българските консулства в Скопие и Битоля.

Дипломатите ни вече пътуват към мястото на инцидента. Според версията на "бултрасите", автобусът е спрян заради плакати с патриотични надписи и развети български знамена.

От македонските власти обаче твърдят, че запалянковците са слезли от рейса да рисуват графити с елементи на свастики.

"Автобусът в момента е в Крива паланка. Натам пътуват вече български депутати, защото става въпрос за български граждани. Лично консулът ни в Република Македония Иван Петков веднага е ангажиран със случая", заяви за Радио Пловдив Славчо Атанасов, председател на Комисията по културата и медиите.

Феновете се притесняват, че ако арестът им продължи, няма да стигнат навреме до Тирана, където от 18 часа ще се играе мача на Ботев с Партизани от първия предварителен кръг на Лига Европа.

Неприятният инцидент идва скоро след посещението на македонския премиер Зоран Заев у нас и обявеното начало на нова ера в двустранните отношения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!