Задържаха българската агитка в Беларус заради вино и ракия

Икона на Свети Георги трогна капитана на националите Ивелин Попов

OFFNews 09 юни 2017 в 10:08 5438 0

Митнически проблеми за малко да вкарат в ареста малката, но храбра българска агитка, която тръгна с микробус за мача на националите в Беларус. Срещата от световните квалификации е днес от 21,45 ч. наше време в Борисов. Петима фенове на аматьорския ЦСКА 1948 плюс известният привърженик Хана от Ботев Пловдив ще викат за българите от трибуните.

Още на граничния пункт до Брест обаче те се сблъскали със суровите закони на Беларус, научи OFFNews. Митничарите се заяли с виното и ракията, които нашите запалянковци носели за дружеска разпивка с тези на БАТЕ и Динамо Минск. След преговори ракията минала метър, защото подобно нещо не се продава в държавата от бившия СССР.

Беларусите обаче настояли за конфискация на виното. Димитър Ангелов - Дучето отказал да предаде бутилките. Тогава съвсем сериозно униформените отсекли, че българската агитка ще бъде задържана.

След куп молби, писания и протоколи все пак беларусите направили жест и пуснали алкохолните армагани да минат границата. Микробусът пък бил оформен като временен внос. Общо 4 жестоки проверки разнищили нашите запалянковци.

Те все пак се добрали до Минск, където от снощи се наслаждават на купон. Нашите не пропуснали да изненадат националите, като ги посетили в хотела. Лично Дучето дарил капитана Ивелин Попов с икона на Свети Георги заради титлата със Спартак Москва.

Жестът трогнал изключително юношата на Септември, известен с пристрастията си към Левски. Той обещал победа и нищо друго тази вечер в Борисов.

Ракията и виното пък били употребени още снощи с момчета от агитките на БАТЕ и на Динамо Минск. Първите казали, че бойкотират националите. Вторите също нямало да присъстват, защото имали проблеми с полицията напоследък. А при Лукашенко това означава моментален арест.

Иначе агитката ни е останала очарована от Минск. "Градът е спокоен и чист. Няма и 36 часа сме тук, а вече два пъти мият улиците пред хотела", докладва по вайбър един от участниците в похода до Борисов.

Родните запалянковци ще изминат общо 4000 километра в двете посоки през Сърбия, Словакия и Полша с нощувка в последната държава. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови