Ще превземем ли Борисов? Залогът е огромен

OFFNews 09 юни 2017 в 08:32 1962 1

В беларуския град Борисов ще бъде решен големият въпрос пред националния отбор по футбол: има ли реален шанс за класиране на Мондиал 2018? Или зачеркваме поредна квалификация. Припомняме, България няма класиране на голямо първенство от Евро 2004 в Португалия.

Българите излизат срещу домакина Беларус от 21,45 ч. наше време на новата арена, построена от местния гранд БАТЕ. Успехът вероятно ще ни изстреля на безценното второ място. След 5 мача в група "А" нашите имат 9 точки, само една по-малко от Швеция. По същото време скандинавците приемат безспорния фаворит Франция и трудно ще победят.

В същото време провал може да ни смъкне на четвърта позиция. Холандия има 7 точки, но приема Люксембург в протоколен мач.

Нашите са в най-добра форма от години с две поредни победи, като тази срещу Холандия - 2:0, получи заслужени похвали в цял свят. 

В същото време коравият някога тим на Беларус има едва две точки и реално не играе за класиране. домакините се беаз цял отбор звезди-: Александър Хлеб, Сергей Кривец, Сергей Кисляк, Ренан Брешан, Игор Шитов, Ихар Стасевич, Александър Мартинович и Максим Валдско са аут по различни причини.

Статистиката също е на наша страна. В изиграните досега 6 срещи с Беларус националите ни имат 5 победи и само 1 загуба. Поражението дори не е в официален мач, а в контрола, играна в Минск през 2011 година.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ

БЕЛАРУС: Горбунов, Поляков, Филипенко, Сачивко, Сиваков, Матвейчик, Баланович, Драгун, Маевский, Гордейчук, Лаптев

БЪЛГАРИЯ: Михайлов, С. Попов, Чорбаджийски, Божиков, Занев, Дяков, Славчев, Тонев, И. Попов, Делев, Гълъбинов

Стадион: "Борисов Арена"
Съдия: Матей Юг, Словения
Начало: 21:45 часа

КЛАСИРАНЕ

1. Франция 13

2. Швеция 10

3. БЪЛГАРИЯ 10

4. Холандия 7

5. Беларус 2

6. Люксембург 1

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови