Задължиха кипърци да се разплатят с безработния Петев

OFFNews 09 август 2017 в 11:36 1242 0

Кипърският клуб АЕЛ (Лимасол) трябва да се издължи на бившия национален селекционер Ивайло Петев, който беше ангажиран за старши треньор на тима в периода от октомври 2013-а година до ноември 2014-а, до края на месеца.

Ако Петев, който в момента е безработен, не си получи дължимите и не изплатени суми до 31-и август, то АЕЛ е заплашен от съдебна процедура във ФИФА и налагане на наказания.

Първата санкция е допълнителна глоба, което не е добър вариант за АЕЛ, тъй като неизплатените към Петев суми не са единствените. Те трябва да изчистят отношенията си и друг техен бивш треньор- местният специалист Памбос Христодулу, който е бил начело на тима от февруари 2016-а до март 2017-а година.

"Ако сравните дълговете на АЕЛ Лимасол с тези на другите отбори, може и да не повярвате на това, което виждате. Но ние сме на път да решим този проблем, защото сме си създали правилна програма. Но този управителен съвет наследи доста стари дългове.

Към момента най-важни са дълговете ни към Петев и Памбос Христодулу, защото трябва да се платят в рамките на месец. До момента нашият Управителен съвет е изплатил стари задължения в рамките на 170 хиляди евро, обясни президентът на АЕЛ Лимасол Андреас Софоклеус.

През тази година АЕЛ Лимасол стигна до третия кръг на турнира Лига Европа, след като в първите два кръга отстрани с по две победи Сейнт Джоузеф (Гибралтар) и Прогрес (Люксембург). В третия кръг обаче отпадна от Аустрия (Виена) след 0:0 и 1:2.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови