За пример! Моуриньо оправда рефер за измислена засада

OFFNews 05 април 2017 в 12:19 2456 0

Нетипично, мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо защити рефер, порязал тима му при равенството 1:1 с Евертън. Специалния обаче беше убеден, че отборът му щеше да спечели двубоя, ако бяха ползвани видеоповторенията. Но не нападна асистента. Не го стори и дикторът на "Олд Трафорд".

"Червените дяволи" се добраха до драматично равенство 1:1 срещу Евертън в домакинството си от 31-ви кръг на английската Висша лига. Ибрахимович изравни от дузпа в продължението.

Специалистът отново заяви, че  има нужда от иновацията заради незачетения гол на Златан в средата на втората част.

Но все пак грешката на страничния съдия беше защитена дори от хапливия мениджър на домакините, заявявайки, че ситуацията наистина е била трудна за преценка. 

“Всъщност вкарахме два гола, но казвам това с усмивка на лицето, защото не мога да се сърдя на страничния съдия. Ситуацията бе доста доста трудна. Може би има нужда от видеоповторения, за да помагат на реферите в подобни моменти. След като натискахме, натискахме, натискахме, най-накрая падна гол", сподели португалският специалист.

"Много трудно ще се преборим за топ 4. Страхотно е, че вече 20 мача нямаме загуба, но заради твърде многото домакински равенства сме в това положение. Изграждаме добре атаките си, но не бележим достатъчно голове. Не довършваме съперниците си и в края на сезона може да бъдем наказани за това”, завърши Моуриньо.

"Мислех, че е гол, защото излязох от задна позиция", каза Ибра, "Но не мога да кажа дали е засада, нито пък телевизията може да бъде съдник".

Анализаторът Йън Райт сподели, че при спорни ситуации трябва да се дава предимство на атакуващия футболист. Накрая  BT Sport покани в ефир бившия топрефер Хауърд Уеб.

"Илрахимович не е в засада. Кракът на Уилямс го покрива. Но стигнах до отговор след няколко забавени повторения и стопкадри. Трябваха ми няколко минути, които асистентът няма. Затова съм голям фен на използването на повторения при страничните рефери", каза Уеб. И не пропусна да поздрави Моуриньо за джентълменската позиция.

Излишно е е да се правят паралели с родния футбол. Нищо че една засада там решава стотици милиони, а тук класирането отдавна изглежда ясно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови