Всичко най-важно от 24-ия кръг в Серия А

Донислав Донев 12 февруари 2017 в 19:04 2586 0

Седем мача се изиграха до този момент от 24-ия кръг на италианската Серия А.

Наполи записа нова атрактивна победа на сметката си в Серия А в събота. Играчите на Маурицио Сари спечелиха с 2:0 домакинството си на Дженоа. Пьотр Желински в 50-ата и Емануеле Джакерини в 68-ата минута успяха да се разпишат във вратата на отбора от град Генуа и да донесат ценните три точки на своя тим.

Отборът на Фиорентина се реваншира частично на феновете си след 0:4 от Рома през миналия уикенд. "Виолетовите" разбиха с 3:0 гостуващия Удинезе и временно се изравниха по точки със 7-ия Милан. Борха Валеро, Кума Бабакара и Бернардески се разписаха за победата.

Рома победи като гост Кротоне с 2:0. Раджа Наинголан и Един Джеко донесоха успеха на отбора от Рим с попадения през двете полувремена. Александър Тонев игра 81 минути за домакините, но не успя да помогне на отбора си.

Интер спечели домакинството си на Емполи с 2:0 в неделя. Попаденията реализираха Едер и Антонио Кандрева. Победата приближава 18-кратните шампиони до местата, които позволяват участие в Европа значение в Серия А.

Свидетели на голеада бяха зрителите на мача между Торино и Пескара. Домакините поведоха с 5 гола, но накрая се отпуснаха и допуснаха на три пъти гостите от Пескара да вкарат и да намалят резултата до крайното 5:3.

Отборът на Киево записа важна победа с 3:1 като гост над Сасуоло в сблъсъка между двата тима. Отборът от Верона сътвори обрат от 0:1, но футболистите бяха подпомогнати и от факта, че почти цял мач домакините играха с 10 души заради червен картон на Тимо Летсчерт още в 4-ата минута.

Палермо загуби от Аталанта с 1:3. Ивайло Чочев отбеляза почетното попадение за домакините, като по този начин се изравни с легендата Христо Стоичков по голове в италианския елит, като и двамата имат по пет. Най-резултатният българин в Серия А остава Валери Божинов, който има 34 попадения.

Тази вечер предстоят още два двубоя в първенството. Сампдория е домакин на Болоня, Каляри приема лидера в Сериа А Ювентус. Утре предстои дербито между Лацио и Милан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови