Все още няма задържани след масовия бой преди мача ЦСКА - Локо Пловдив

OFFNews 01 ноември 2021 в 21:08 1636 0

Снимка Архив

Ден след масовия бой между футболни фенове преди дербито в Първа лига между ЦСКА и "Локомотив Пловдив" все още няма задържани. 

МВР съобщи, че са предприели действия, за да установят участниците във футболната война на стадиона, предаде bTV.

От вътрешното министерство уточниха, че полицията, охраняваща района около спортното съоръжение, се е намесила и е предотвратила по-сериозни инциденти. 

Самоличността на участниците в безредиците ще се установят на база видеозаписи и снимки от мача. Очаква се утре дисциплинарната комисия на БФС да реши какви наказателни мерки ще бъдат взети. 

Правилникът гласи, че "при масово сбиване, предизвикано от привърженици, наказанието е 2000 лв. и лишаване от домакинство за 1 среща. Ако не бъде установено категорично чии привърженици са инициатори на ексцесиите, и двата клуба се наказват." 

Бившият футболист и сегашен администратор на ЦСКА Стойко Сакалиев получи нараняване в главата по време на сблъсъците, което може да създаде допълнително проблеми на "Локомотив". 

Днес от фенклуба на "Локо Пловдив" категорично отрекоха, че бившият футболист на червените е бил ударен със седалка. В официална декларация те твърдят, че той се е намирал в тунела. Снимки от боя обаче показват, че по време на размириците Сакалиев е бил в близост до сектора за гости.

Ако вината за неговата травма се потвърди, "смърфовете" може да добавят още 10 000 лв. към глобата си, както и да бъдат лишени от домакинство между 1 и 4 срещи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови