Вратарят на Лион разказа за ужаса срещу Бешикташ

OFFNews 14 април 2017 в 13:37 9005 0

Вратарят на Лион Антони Лопеш сподели, че той и съотборниците му са били ужасно уплашени от грозните сцени, които предшестваха първия 1/4-финал за Лига Европа срещу турския Бешикташ.

Противно на здравия разум на фона на случващото се в Европа, феновете от южната ни съседка засипаха с петарди привържениците на Лион, които се принудиха да се евакуират на терена.

На трибуните избухнаха побоища, французи и турци си разменяха юмруци. Полицията се намеси и успокои страстите.

"Това са недопустими неща, особено след случилото се в Дортмунд. Преживяхче тежко тези събития. Та на трибуните бяха нашите деца и семейства, за Бога! Повечето от нас бяха силно притеснени, но се радвам, че това не ни повлия на играта и успяхме да спечелим мача", каза Лопеш.

Бешикташ водеше с 1:0 до последните десет минути на мача, когато френският обърна резултата до 2:1, възползвайки се от грешките в отбрана на турците.

Равносметката след злополучния мач показна, че 7 души са пострадали, а 12 са арестувани. Трима полицаи и двама жандармеристи са получили леки наранявания. Двама привърженици са приети в болница с изгаряния от хвърлени факли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews