Хаос на стадиона в Лион отложи началото на мач в Лига Европа

OFFNews 13 април 2017 в 22:36 23125 4

Под сериозна въпросителна беше поставен двубоят от четвъртфиналите на Лига Европа между Лион и Бешикташ, след като турски фенове предизвикаха паника на стадиона.

Малко преди първия съдийски сигнал теренът се изпълни с френски фенове, които търсеха спасение от фойерверките и други предмети, с които ги замеряха привържениците на Бешикташ. До скандалната ситуация се стигна, след като хиляди турци бяха настанени точно над трибуната с френски фенове.

След тях на терена се появиха и турците, които продължиха да мятат петарди и други предмети. Президентът на Лион също слезе долу, за да успокои страстите. В крайна сметка намесата на полицията с гумени куршуми се оказа решаваща и теренът беше освободен, а двубоят започна с близо един час закъснение.

Инцидентите идват само 48 часа след бомбения атентат срещу автобуса на Борусия Дортмунд преди мача от Шампионската лига срещу Монако във вторник. В Европа има повишена чувствителност след заплахите на Ислямска държава да преследва спортистите на "кръстоносците". От тази гледна точка поведението на турските фенове е проява на изключително лош вкус.

В крайна сметка мачът се изигра и победата грабна френския тим. "Хлапетата" губеха с 0:1 до 83-ата минута след попадението на Райън Бабел за Бешикташ в 15-ата минута. С голове на Корентен Толисо в 83-ата минута и на Жереми Морел две минути по-късно Лион стигна до успеха. Със сигурност Бешикташ ще отнесе солидно наказание за поведението на феновете си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

4

Victimized

14.04 2017 в 15:32

"Обикновенно не бих паднал на това ниво,но сигурно и в санкт-петербург /градът на Вова-маленкий/ хората се страхуват да се качат на метро!!!"

Ти си си изпаднал достатъчно, един отвратителен коментар в повече няма да промени нищо. А истината е, че този дето се взриви в С. Петербург е депортиран именно от Турция, следователно, ако не е бил депортиран е сигурно щял да поеме в западна посока.
Това което европейските лидери причиниха на народите си е непростимо, под фалшиви предлози и обещания напълниха държавите си с хора които не уважават културата им и начина им на живот, разправяха, че ще ги интегрират, но ето ти интеграция на лице. Едно време имаше определен процент на гостуващи посетители на мач, сега сигурно няма понеже е расистко, еми ето пълен стадион с турци, които пет пари не дават за франсетата.
А ти продължавай да доказваш колко прост трол си ....

63994

2

Red or Dead

13.04 2017 в 23:15

А БАКАЛЪМ......бунадясалите мисирки....изпонап@срахте ли се....изкуственият ви мукавен свят се разпада.....
Никога, нищо повече няма да бъде като преди......хубавото е, че вмирисания прогнил и лицемерен евроге@ски “съюз“ си отива със сигурност......ЕВРАЗИЯ....ЗДРАВЕЙ.....знамето развей, на гейчоците напук, ние пак сме тук.....
 
X

Да помогнем на украинските деца!