Вили Вуцов: Холандия е по-скоро мираж, отколкото реален наш съперник

OFFNews Последна промяна на 23 март 2017 в 16:51 1534 0

Атрактивният бивш футболист и треньор Велислав Вуцов даде своя коментар преди световната квалификация с Холандия в събота в София. Според водилия Левски, Славия, Черно море, Спартак (Плевен) и Ботев (Пловдив) специалист "лалетата" не са непреодолим отбор.

"Предстои важен мач, както за нашия отбор, така и за този на Холандия. Гостите при всички положения са фаворит и ще търсят първите две места, даващи право на директно класиране за световното първенство.

Знаем, че холандците винаги са били една от големите световни сили във футбола. Макар днес да не са в най-доброто си състояние, все пак те остават един от фаворитите в групата и като цяло в самото първенство. България и Холандия са приблизително еднакви държави като големина и въпреки това холандците като организация, структура, стадиони, детско-юношески футбол са много пред нас.

Неслучайно техните водещи специалисти, особено в областа на детско-юношеските структури, са търсени в целия свят за лектори и водещи в определяне на методиката за развитие на подрастващите поколения. Ясно е, че двете страни в това отношение са несравними и "лалетата" са по-скоро мираж, отколкото реален наш съперник. Все пак трябва да отбележим, че те не са в най-добрата си форма в сравнение с последните години, затова аз мисля, че не са непреодолим отбор за нашите лъвчета.

Шансовете ни са в няколко посоки, като първо трябва да отбележим недоброто състояние на гостите. На второ място, нашият отбор победи в последния си мач като домакин тима на Беларус и при всяко положение това е един добър допълнителен стимул. Прибавяйки и факта, че сме домакини се надявам, че подкрепяни от публиката и себераздавайки се с много мобилизация, ще имаме своите шансове. Българите отскоро са и с нов треньор, който съответно има и нови виждания за развитието и играта на отбора. Петър Хубчев има свой стил и очевидно, макар и бавно, има подобрение в атмосферата, което се отразява положително и върху играта на тима.

Всички ние, които обичаме националния отбор трябва да бъдем малко по-търпеливи в очакванията си, най-вече за качеството на играта. Знаем възможностите на нашите играчи и не бива да бъдем нереалистично настроени", каза Вили Вуцов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !