Верея пропусна да се поздрави с първа победа

OFFNews 01 декември 2018 в 14:51 1323 0

Отборите на Верея и Локомотив (Пловдив) изиграха зрелищен мач, завършил при равенство 2:2 в Стара Загора в среща от 17-ия кръг на Първа лига. Зрителите на "Трейс Арена" станаха свидетели на атрактивен сблъсък, съпроводен с доста голове, обрати и сериозни пропуски пред двете врати.

Още в началото домакините тръгнаха много настървено, влязоха по-добре в мача, а след по-малко от 10 минути игра поведоха в резултата. Дино Мартинович се озова на добра позиция в наказателното поле и с удар по диагонал по земя в далечния ъгъл вкара за 1:0, наказвайки бившия си отбор.

Последва бърз отговор от страна на "смърфовете", които стигнаха до попадение на Ален Ожболт в 12-ата минута, което беше отменено поради засада. Словенският младежки национал все пак вкара изравнително попадение от много малък ъгъл малко след това.

Радостта на гостите обаче бе твърде кратка. Подаване към Здравко Илиев на точката на дузпата бе засечено с голов удар от опитния футболист и капитан на домакините за 2:1, като резултатът се запази до почивката. Началото на втората част бе за домакините, които пропуснаха две страхотни възможности да покачат резултата и да решат мача в своя полза, като и в двата случая пропуски направи Вушорович.

Локомотив се вдигна на финален щурм, който даде резултат в 73-ата минута. Димитър Илиев се възползва от отлично подаване от фланга на Посинкович и вкара за 2:2, а малко след попадението Бирсент Карагерен пропусна от чиста позиция. Така Верея продължава да е без победа след 17 кръга в Първа лига с актив от едва 5 точки. Локомотив също не може да се поздрави с успех в последно време, заради което "смърфовете" излязоха от челната шестица.

Верея - Локомотив (Пловдив) 2:2
1:0 Дино Мартинович (9)
1:1 Ален Ожболт (29)
2:1 Здравко Илиев (31)
2:2 Димитър Илиев (73)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews