Треньор напусна Верея след 9 дни

OFFNews 22 септември 2018 в 12:07 3744 0

Цирковете в елитния Верея продължават с пълна сила. Едва 9 дни, след като пое заралии, Людмил Киров напусна отбора, пише "Тема спорт". Той води тима само в гостуването на Лудогорец преди седмица, загубено с 1:2, като заяви след мача, че вярва в спасението на отбора, който все още е без победа, и че тепърва ще подобрява представянето си.

В неделя тимът приема Дунав. Интересното е, че Киров е спряган да поеме именно "драконите".

"Още след мача с Лудогорец имах желание да си разтрогна договора с Верея по причини, които не искам да коментирам. Такава ми беше принципната уговорка с президента Галин Михайлов", каза пред "Тема спорт" Киров, като добави, че пътува към родния Русе. Той уточни, че просто се прибира в града.

"Имаме си треньор в момента и това е Цветомир Младенов. Той ще води отбора срещу Верея", пък бе лаконичният коментар на президента на Дунав д-р Симеон Симеонов пред изданието. Според запознати не е изключено през следващата седмица Киров, който бе помощник на русенци при Веселин Великов, все пак да застане начело на тима. Той обаче не притежава нужния лиценз "Про".

Така утре начело на Верея в домакинството на Дунав ще застане предишният треньор на отбора - сърбинът Небойша Лекич.

Интересното е, че в последните две седмици той не бе допускан до заралии. Лекич дори пътува до Разград за срещата с Лудогорец, като е настоявал да седне на пейката, тъй като твърдял, че има действащ договор с отбора от Стара Загора и е законният треньор на тима. Той бе освободен след скандал с българските играчи в отбора, които не е ясно как ще приемат неговото завръщане.

Промяна във Верея има и на ръководно ниво, съобщава изданието. Николай Демирев вече ще е силната фигура в клуба. Той става изпълнителен директор, като ще отговаря и за спортно-техническата част. Наскоро собственикът Галин Михайлов е подписал договор с руски инвеститор, който ще подсигурява финансирането. Контрактът е до юни 2019 година. Властта обаче засега остава в ръцете на Михайлов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови