Венци Стефанов: Левски обруга и изгони незаслужено Гошо Петков

OFFNews 19 май 2018 в 15:38 8366 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред "24 часа" сложните взаимоотношения между вратаря на "белите" Георги Петков и публиката и ръководството на Левски, чийто цветове е защитавал през кариерата си.

Според Стефанов Петков уважава много "синята" публика, но има право да е обиден заради отношението към него през годините.

"С уникалните си спасявания той закара Левски в Шампионската лига, иначе щяха да я гледат през крив макарон, както я гледат оттогава. Въпреки всичко той не беше уважаван, а беше обруган и изгонен като предател и какво ли не. Аз безкрайно много вярвам на Жоро.

Когато го взехме, той беше сукалче, дето се казва. Беше халф, а не вратар. Стана такъв при нас и за мен е един от най-големите вратари в българския футбол. В Левски беше пренебрегван заради Иванков, макар да бе по-добър от него. Момчето има право да изразява чувствата си, след като постъпиха толкова некоректно с него. За мен той е половин отбор, а във финала за Купата срещу Левски - 75 процента.

Каза ми преди мача - Шефе, докараме ли я до 80-ата минута, остави на мен. Питам го - А дузпите? Той - Абе отивай и отваряй шампанското, ако я докараме до дузпи.

Той е мъжкар, малко хора могат да го оценят по достойнство. Ако прави сърца и жестове от типа "Аз съм един от вас", ще го помнят година-две и толкова. Лошото е, че левскарската публика бързо забравя. Помнят само Гунди и той напълно заслужава, но оттам-нататък?", казва Стефанов, който също се чувства обиден от публиката на Левски заради хулите по негов адрес.

Той държи отговорен за поведението на "сините" ултраси ръководството на клуба, което им дава пари за хореография, но почти не изисква нищо насреща. Босът на Славия дава за пример собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев, който в голяма степен е парирал доста от негативизма на публиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови