Васил Божков: Акциите на Левски са джиросани и изпратени на новия им собственик

OFFNews 30 май 2020 в 08:46 5215 0

Бизнесменът Васил Божков обяви в профила си във Фейсбук, че акциите на ПФК Левски са джиросани на новия им собственик и вече пътуват към България.

Така бившият финансов благодетел на "сините", който се намира в Дубай, след като прокуратурата му повдигна 18 обвинения, сложи край на сагата, която започна преди 22 дни. На 8 май Васил Божков лично обяви, че ще се раздели с акциите. Същият ден те бяха джиросани на премиера Бойко Борисов, а на 13-и беше направен опит да му бъдат предадени в Министерски съвет от журналиста Сашо Диков.

В крайна сметка Борисов не ги прие и те бяха върнати на "Герена", откъдето отново поеха към Дубай. Вчера изтече срокът за т.нар. "мълчаливо несъгласие" на премиера и се очакваше те да бъдат прехвърлени на Наско Сираков, който спечели своеобразната анкета в профила на Божков.

Хазартният бос не пропуска да нападне отново управляващите и отправя предупреждение към феновете, че клубът пак ще бъде употребен за политически игри.

"Клубът пак ще бъде хвърлен в задкулисието и превърнат в инструмент за политически игри и натиск. Финансовото му бъдеще и независимост отново са поставени под въпрос. Ще бъдат изнудвани фирми, а кражбите и злоупотребите ще се завърнат на „Герена“.

Управляващата хунта ще използва любовта ви към „Левски“, за да продължават да се крепят на власт и да грабят от народа. Предателите и подлогите ще трупат медийна слава. Има начин това да бъде предотвратено. Да сте единни и смели. Да сте левскари.

Акциите на ПФК “Левски“ АД са джиросани на новия им собственик и са изпратени към България", е написал Васил Божков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови