Валверде се оправда за малкото фенове на "Камп Ноу": Зима е

OFFNews 02 февруари 2018 в 12:12 3848 0

Треньорът на Барселона Ернесто Валверде се оправда за слабата посещаемост на "Камп Ноу" вчера по време на първия полуфинал за Купата на Краля срещу Валенсия (1:0) с ниските температури.

"Не зная какво повече трябва да се направи, за да окуражим феновете. Но началният час на мача не помага, хората трябва да ходят на работа на следващия ден. Освен това е зима. Ние правим всичко по силите си, за да ги накараме да се наслаждават на мача", каза Валверде.

Снощи в каталунската столица беше 8 градуса, която парадоксално изгони привържениците и предизвика второто най-малобройно присъствие на "Камп Ноу" през сезона - 50 959 зрители.

Барселона върви отлично на всички фронтове този сезон и демонстрира отлична игра, а звездата Лео Меси е безапелационният властелин на почти всички класации в Ла Лига.

Преднината пред вечния враг Реал Мадрид в първенството е цели 19 точки, а през декември шампионът беше разбит с 3:0 на неговия "Сантяго Бернабеу".

Въпреки всичко това Барса отбелязва сериозен срив по отношение на средната посещаемост на своя стадион. В сравнение с миналия сезон, на мач ходят близо 12700 души по-малко.

За нито една от 16-те домакински срещи на "блаугранас" този сезон стадионът не беше разпродаден. Дори мачът с Ювентус в Шампионската лига привлече 78 656 от 99 000 възможни фена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови