Валверде: Искам повече Барса от Барса

OFFNews 01 юни 2017 в 16:35 2542 0

Новоназначеният треньор на Барселона Ернесто Валверде обяви, че ще промени стила на каталунците от последните години.

Специалистът наследи поста на Луис Енрике, а днес бе официалното му представяне, придружено с пресконференция. Бившият треньор на Атлетик Билбао подписа договор за 2+1 години.

"Имам огромна благодарност към президента и борда на директорите за привилегията, която имам, че са ме избрали за старши треньор на отбора. Сега трябва да отговоря на гласуваното ми доверие, че са избрали мен за този нов проект. Идеята ми е, че клубът трябва да продължава да се развива, да израства и да става по-добър. 

Идеята ми е да допринеса за създаването на отборен дух, който да ни дава импулс и да бъде движещата сила за всички хора, които по някакъв начин са свързани с клуба.

Все още не се познавам лично с Меси, но мисля, че ще имам късмета и уникалната възможност да работя с него. Той е най-добрият футболист, който съм виждал да играе. В един момент изглежда, че е достигнал върха и не може да се очаква нищо повече, но на следващия той надминава представянето си и е още по-блестящ и изненадващ. Надявам се да ми помогне и да се насладим на неговата игра и опит.

Аз трябва да се адаптирам към стила на игра, който клубът има от толкова дълго време и е помогнал на отбора да спечели толкова много титли. Знам, че стилът на игра на Барселона е подчинен на колективната игра, на халфовете, които контролират топката.

Има схема на игра, която е 4-3-3 и отборът стриктно следва, но все още нищо не сме решили. Всичко преминава от желанието за инициативата в играта. Отборът трябва да доминира и да има водещата роля във всеки един мач, срещу всеки един съперник.

Ако трябва да говорим за нови попълнения, ще ви кажа, че се страхувам, че поведението на Барселона на трансферния пазар няма да е същото, като това на Атлетик Билбао. Имам пълно доверие на спортно-техническия щаб, който се занимава с трансферната политика на отбора. Въз основа на това ще вземем решения относно новите попълнения.

Моята идея е да имам връзка с втория отбор и да познавам много добре играчите. Ще следя тяхното развитие от много близо, за да знам на кои мога да разчитам, на кои ще гласувам доверие да дебютират в първия отбор.

Всеки треньор се опитва или да се адаптира или да се опитва да наложи свой стил на игра. Със сигурност всеки треньор остава своя почерк в играта на отбора. Имах късмета, че треньори ми бяха Кройф, Клементе, Хайнкес, Ирурета, но също така познавам работата на Луис Енрике и на Гуардиола. Мога да копирам по-малко от всички, но имам свой стил

Най-важното е да бъдем обединени и заедно ще намерим най-точната формула, по която отборът ще играе", каза Ернесто Валверде.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови