Барселона с рекордна Купа на Краля

OFFNews 28 май 2017 в 00:25 3158 0

Барселона продължава да пише история в Купата на Краля! Каталунците победиха категорично с 3:1 Депортиво Алавес на финала и спечелиха отличието за рекордния 29-ти път.

Това бе и идеалното сбогуване с треньора на гранда Луис Енрике и няма съмнение, че футболистите го изпратиха по възможно най-добрия начин.

Освен със специалиста, привържениците ще се разделят и с "Висенте Калдерон", тъй като това бе последният мач на съоръжението на Атлетико Мадрид, което скоро ще бъде сринато до основи.

Барса традиционно наложи огромно териториално превъзходство, а "бяло-сините" търсеха своите възможности на контри по фланговете.

Великолепна комбинация между Неймар и Лионел Меси в 30-ата минуа завърши с перфектно изпълнение на арженинеца пред наказателното поле - 1:0.

Отговорът на Алавес не закъсня. В 33-ата считаният за сигурно ново попълнение на Реал Мадрид Тео Ернандес реализира супергол от пряк свободен удар.

Постепенна атака на каталунците, преминала през капитана Андрес Иниеста, Меси и Андре Гомеш, завърши с пас на последния към Неймар, който от голлинията вкара за 2:1 в 45-ата минута. Още в следващата атака Пако Алкасер оформи и крайния резутат в мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови