Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Валери Божинов сравни Враца с Ню Йорк

OFFNews 12 септември 2018 в 09:55 5014 0

Нападателят Валери Божинов явно се чувства великолепно във Враца, където ще продължи кариерата си след хърватския Риека.

Днес футболистът ще подпише договор с тима от Първа лига, където треньор е вторият му баща Сашо Ангелов. В ефира на Нова телевизия Божинов обяви, че в сравнение с Китай, където игра в част от кариерата си, Враца му се струва като Ню Йорк. Той не уточни в какъв аспект градът под Околчица му напомня за американския мегаполис.

"В Китай живях в град с 1,5 милиона население.  България има доста хубави градове и природа, трябва да си я пазим, както и да се подкрепяве като народ, защото съедининението прави силата. Живял съм на много места по света, тук във Враца съм да тренирам и играя. В Риека ми беше много хубаво, но не се чувствах футболист, защото не играех.

Аз съм на 32 и още има какво да дам на футбола. Благодаря на Ботев Враца, че ми подава ръка. За мен е съдба, че ще мога да помогна на втория си баща Сашо Ангелов, който ми даде път към футбола. Все още не съм научил врачанизми, но има време. За мен не е проблем да живея във Враца и да играя за Ботев. Не съм израснал в царски дворец, че за съм капризен", каза Божинов.

Кметът на Враца Калин Каменов заяви, че се надява Божинов и Ботев взаимно да си помогнат.

"Преговорите с него не бяха трудни, но просто трябваше да изчака за други предложения. Все пак той е футболист от много голям калибър. Надявам се с добрите си игри за Ботев да намери отново път към големия футбол", каза Каменов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews