Валери Божинов ще рита в Швейцария

OFFNews 30 юни 2017 в 21:30 2456 0

Българският нападател Валери Божинов отново демонстрира, че е цар на трансферите.

Броени дни след напускането на китайския Мейджоу Хака, 31-годишният таран пописа договор с швейцарския Лозана, информира sportal.bg.

Договорът на играча със седемкратния шампион на Швейцария е за две години. Главно действащо лице в преговорите за новия договор на бившия национал се оказала половинката му Биляна Дол, която преговоря за личните му условия с ръководството на швейцарците.

"Много съм доволен, че ще играя в Швейцария. Моята мечта бе да се завърна в Европа, след като не успях да се адаптирам в Китай. Там отидох за пари, взех много, като съм наясно, че такива няма да взема повече, но исках да играя още футбол.

Смятам, че Лозана е идеален вариант за мен. Треньорът Челестини ми показа от известно време, че ме иска на всяка цена. Не очаквах толкова бързо да си намеря отбор, но сега съм щастлив.

Имаше интерес от Турция, Унгария, Русия и Дубай, но Лозана бяха много настоятелни. Пристигнах на разговори и веднага се разбрах с тях. От понеделник започвам подготовка с новия ми отбор.

Благодаря на Биляна, че отново издейства отличен контракт за мен", сподели пред Sportal.bg Божинов, който ще играе професионален футбол в седма различна държава след Италия, Англия, Португалия, България, Сърбия и Китай, а швейцарците са 13-ия тим в кариерата му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!