В Зенит се размечтаха за Златан

OFFNews 10 юни 2017 в 21:52 1766 0

Слух за преминаване на Златан Ибрахимович в руския Зенит Санкт Петербург накара сърцата на феновете на футбола в Русия да затуптят с ускорен пулс.

Поводът за това стана факта, че само ден след изявлението на Ибрахимович, че няма да продължи кариерата си в Манчестър Юнайтед, от Зенит започнаха да следват профила на шведа в Туитър.

По принцип това не е гаранция за нищо, но в разгара на трансферното лято дори такива дреболии се приемат многозначително. Треньор на Зенит стана Роберто Манчини, който е много амбициозен, както и Зенит.

Тимът от Санкт Петербург разполага с огромен бюджет и веднъж вече привлече интереса на света, като похарчи 100 милиона евро за трансфери за една нощ.

Златан би дошъл като свободен агент, а заплатата му едва ли ще затрудни руснаците, още повече, че той е футболист, който пълни стадионите.

Подобен трансфер би вдигнал изключително репутацията на Зенит и улеснил трансферната политика на клуба, тъй като много играчи биха дошли в Санкт Петербург дори и само заради възможността да играят с Ибрахимович.

В Русия привеждат и друг аргумент в полза на очакванията за появата на Ибра. Само седмица преди идването на Манчини от клуба започнаха да следват и профила в Туитър на италианския спец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови