В УЕФА обмислят изхвърлянето на Беларус от квалификациите за Евро 2024

Василен Петров 12 октомври 2022 в 11:22 847 0

УЕФА
УЕФА сериозно се замисля дали да отстрани Беларус, заради желанието на страната да се противопостави на Украйна.

УЕФА действително обмисля да изхвърли Беларус от квалификационните срещи за Европейското първенство през 2024 година, които ще започнат през март догодина. Причината за това се крие в изявленията на президента на първия съюзник на Русия Александър Лукашенко за разполагането на съвместни военни части. 

След официалното споразумение на Лукашенко с Владимир Путин за изграждането на обща военна групировка, която ще позволи на Беларус да се включи във военните действия срещу Украйна, УЕФА има добри основания да отстрани беларуските футболисти от предстоящия форум. 

УЕФА вече санкционира страната да не играе мачове на свой терен и отстрани Русия от всички турнири под своята егида, но въпреки официалното изтегляне на жребия за Евро 2024 в неделя, има огромна вероятност трети национален състав да не вземе участие наред с домакина Германия и дисквалифицираната Русия. 

Ако Беларус бъде изключена, ще има осма група, включваща 5 тима, в която ще се състезават Швейцария, Румъния, Израел, Андора и Косово.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови