В Северна Македония са шокирани след загубата в Лигата на нациите

Василен Петров 27 септември 2022 в 13:29 3204 0

Македонски национален отбор по футбол

Снимка Getty images

Страната е дълбоко огорчена и разочарована след поражението от България в Лига на нациите

Известният македонски спортен сайт sportmedia.mk, който неколкократно разкри огромното самочувствие на своите футболисти, както и арогантното поведение на феновете преди сблъсъка с България в Лигата на нациите, охарактеризира българската победа като нещо много смущаващо.

България победи Северна Македония с 1:0 в Скопие късно снощи, в мач започнал с освиркване на химна ни и продължи с постоянни обиди към българските футболисти.

„Страшно! В двубоя между двамата губещи в групата на Лигата на нациите, в който ликува Грузия, имахме поне малка утеха и мотив да завършим с усмивки и гордост, но не можахме, пише едно от най-популярните македонски издания.

Двубоят с България беше от голямо значение за нас в Македония, за народа, за всички, които се чувстват унизени от източната ни съседка след всички политически събития през последните няколко години. И затова стадионът беше пълен – защото хората искаха победа. Народът дойде да се порадва, да победи „лошите“ съседи, които предизвикват нашата история, език и идентичност. Те не дойдоха да видят загубен цикъл, загубени шансове за нова битка за Европейското първенство! Футболистите не изпълниха желанието на хората – загубиха от най-омразната ни съседка. България си тръгва от Скопие с широки усмивки като голям победител. Тази „най-слаба“ България във футболно отношение в историята с гордата Македония, която се гордееше отдавна, но не и сега след поредицата от поражения...

За нас в Македония това бе полезнено поражение, шамар в лицето“, пояснява още сайтът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови