В Левски ще питат феновете за цените на картите и билетите

OFFNews 13 април 2020 в 10:11 1439 1

В Левски все още не са решили дали да увеличат цените на абонаментните карти през следващия сезон, пише "Тема Спорт".

Имаше идея сезонните билети за кампания 2020/2021 да бъдат със завишена стойност поради искане на феновете, които по този начин да могат да вкарат повече средства в клубната касата.

След пандемията, причинена от коронавируса ще бъде проведено допитване сред "синята" общественост. Причината е чисто икономическа - хората няма да имат същата покупателна способност, като дори част от тях изгубиха работата си. Вижда се и по даренията и кампанията с есемесите, че ентусиазмът е намалял в пъти.

Тази пролет Левски постави рекорд по продадени абонаментните карти. За следващия сезон трябва да се пласират повече, дотогава ще се популяризира и платформата за продажба на сезонни билети на привърженици, които не живеят в България.

Целта е притежателите на пропуски за целия следващ шампионат да бъдат поне 7 хиляди - сега цифрата от 5 хиляди беше премината. Изпълнителният директор Павел Колев на няколко пъти заяви, че е осъществимо между 20 и 30 процента от бюджета на клуба да се формира от продажбата на билети и артикули.

На "Герена" за новото първенство ще се върнат и членските карти. Последния път, когато имаше такава кампания, цената им беше еднократно на сезон в размер на 50 лева.

Шефовете на Левски мислят всякакви "гимнастики" за набавянето на средства. Официалната екипировка в онлайн магазина в момента е на голяма промоция. На пазара беше пусната и водка. А тепърва предстоят и други подобни инициативи.

Клубът все още не е близо до подписването на договор с генерален спонсор - такъв, който да реши проблемите. Водят се разговори с компании, които след края на пандемията да започнат да вкарват свежи средства в клуба под формата на реклама.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови