В Левски наблюдават африканци за селекция

OFFNews 20 ноември 2021 в 18:11 1445 0

Левски насочва поглед и към Африка, когато става дума за селекция на евтини и качествени футболисти, информира БТА.

Старши треньорът на сините Станимир Стоилов е изпратил на Черния континент анализатора на отбора Марин Славчев, който е наблюдавал срещи в Гана, Камерун и Нигерия.

Бившият анализатор на националния отбор на България е наблюдавал мачовете в трите страни от Западна Африка в продължение на над 20 дни. Интересното е, че българският скаут се е сблъскал по трибуните с хора от Базел (Швейцария) и английския елитен Брентфорд, които също са наблюдавали дали могат да намерят нещо за нивото, което търсят.

Вчера Станимир Стоилов вече потвърди, че в Левски ще се взимат само чуждестранни играчи, но не и българи. Единствено момчетата от школата ще имат важна роля, а легионерите трябва да са свободни агенти, евтини и разбира се, качествени за нивото на Левски.

Досега на “Герена” бяха привлечени трима играчи - двама бразилци и швед от смесен произход. Според Мъри Левски има достататъчно млади български играчи в школата и затова ще наблегне на чужденците.

“Няма нужда да обикалям България, след като знам и виждам какво е нивото. Няма и да се молим на никого да подпише с Левски. Това приключи преди два месеца”, коментира Мъри пред bTV.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови