Уругвай и САЩ с леки победи на Копа Америка

Теодор Борисов 24 юни 2024 в 08:06 579 0

Бившият играч на Левски Хосе Кордоба загуби битката със звездата на Ливърпул и Уругвай Дарвин Нунес

Снимка Getty Images

Бившият играч на Левски Хосе Кордоба загуби битката със звездата на Ливърпул и Уругвай Дарвин Нунес

Фаворитите в група „С“ на Копа Америка Уругвай и САЩ започнаха с победи участието си в Копа Америка. Селесте се наложи с 3:1 над Боливия на стадиона в Маями, където останалия на пейката ветеран Луис Суарес бе подкрепян от съотборниците си в местния Интер.

Играчите на Марсело Биелса откриха резултата още в 16-ата минута с премерен удар от границата на наказателното поле на Максимилиано Араухо. Гостите, за които цял мач записа доскорошния играч на Левски Хосе Кордоба, успяха да задържат разликата почти до самия край, но в заключителните минути капитулираха.

В 85-ата минута изключително критикувания в хода на сезона Дарвин Нунес показа качествата си и направи 2:0 с удар от въздуха. В първата минута на добавеното време Матиас Виня засече с глава центриране на Николас де ла Крус и прати срещата отвън възможностите на Панама. Все пак централноамериканската страна записа почетен гол 3 минути по-късно, благодарение на ефектния удар на Амир Мурийо в далечния ъгъл на Серхио Роше.

Атрактивен американски фен, преоблечен като сокър легендата Алекси Лалас, празнува успеха на своите любимци срещу Боливия

На препълнените трибуни в Тексас домакинът на надпреварата САЩ надви Боливия с 2:0, като всичко най-интересно се случи през първата част. Още във 3-ата минута звездата на тима и италианския Милан Кристиан Пулишич матира Гийермо Вискара с удар в горния десен ъгъл. Отново той бе в основата на второто попадение минута преди почивката, като този път в ролята на голмайстор влезе Фоларин Балогун.

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Какво говорят руснаците за F-16