Украйна ще бойкотира Мондиала в Русия, за който не се е класирала

OFFNews 28 юни 2017 в 10:55 3591 6

Снимка wikimedia.org

Малко странни хора са в украинския футбол, готвят бойкот на първенство, за което не са се класирали. Напомнят за Илиян Киряков и отказа му от националния отбор. Все пак имат право на мнение.

Футболната федерация на Украйна обмисля да се откаже от участие на световното първенство в Русия догодина, съобщава вестник "Известия", цитиран от Новспорт. Сънародниците на Андрий Шевченкоа искат да се бойкотира турнира, но въпреки това пред националния отбор е поставена задача да се представи достойно в квалификациите.

Забележете! Да спечели класиране, след което демонстративно да се откаже. Идеята се поддържа на правителствено ниво, като украинските власти се надяват, че и други държави ще последват примера им.

"Задачата пред националния отбор е да излезе от квалификационната група, а след това ще говорим за други цели и планове", коментира вицепрезидентът на федерацията Игор Кочетков.

След 6 кръга от квалификациите за Мондиал 2018 Украйна е на 4-то място в група I, където битката е кървава. Хърватия и Исландия водят с по 13 точки. Следват Турция и Украйна с по 11.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

5

Red or Dead

28.06 2017 в 15:07

Професоре, малко любопитно четиво което естествено тук няма как да види бял свят;)

https://goo.gl/Q8uy7u

63994

4

Red or Dead

28.06 2017 в 14:17

Пропуснах за крайна, значи може и да не съществува в този си вид тогава, а дали ще участва или не........НИКОЙ не го е еня;)

63994

3

Red or Dead

28.06 2017 в 14:14

Професоре, ПРИЕМАМ облога, самият факт, че турнирът на Конфедерацията се провежда в момента в Русия накланя везните в моя посока, става въпрос за МНОГО, ама НАИСТИНА много пари, а Русия е направила доста инвестиции за го .......ПРЕГЛЪТНЕ, нека не подценяваме потенциал на Русия, напълно трезво го мисля......поживем увидем;)