УЕФА решава за наказанието на Левски

OFFNews 22 юли 2019 в 08:20 2020 1

Дисциплинарната комисия към УЕФА днес ще разгледа казуса от първия мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа между Левски и Ружомберок.

В Словакия българският отбор спечели с 2:0, а на трибуните имаше сериозна българска агитка. Заради поведението на част от феновете клубът е заплашен от нова тежка санкция. Причината е издигнат флаг със забранен символ.

Заради това е повдигнато обвинение на клуба по член 14 от Дисциплинарния правилник на европейската централа. По него се санкционират всички знаци, които призовават за дискриминация на базата на цвят на кожата, раса, религия, принадлежност към етническа група, пол и сексуална ориентация.

На знамето на синята агитка е имало череп над кръстосани кости. Наказанията, които грозят клубовете, са частично или пълно затваряне на стадиона и глоба от 50 000 евро. Левски обаче вече е наказван за подобни провинения и това е рецидив за клуба.

В момента сините изтърпяват санкция от два мача при закрити врати заради деянията на привържениците си от миналия сезон след отпадането от Вадуц. Затова на "Герена" се опасяват от ново жестоко наказание.

Поради страх от нови наказания в Левски отмениха поставянето на видеостена пред стадиона за реванша с Ружомберок в София. В Левски вече излязоха и с призив към феновете, които ще подкрепят отбора в Ларнака в четвъртък срещу местния АЕК от втория кръг на квалификациите за Лига Европа.

"Нека подкрепят тима без прояви на агресия, расизъм, насилие и ксенофобия, тъй като могат да донесат допълнителни тежки наказания от УЕФА", пише в призива, цитиран от "Тема Спорт".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

1

edin slep

22.07 2019 в 10:50

Лошо е падението на големите. Левски загуби публиката си, онази която го бе превърнала в отбор на народа. Тази публика, която скандира срещу властта или в подкрепа на пражката пролет, когато са викали "Дубчек", а няма как да арестуваш 30 хиляди души. Колкото повече намалява нормалната публика, най-вече заради собствениците, толкова повече изпъкват наркоманите и биячите, в случая люлинките храненици на СИК. Всички знаем къде бе силна фирма Ипон и от какво се издържат разни организации като тези биячи, които са уж фенове. Скоро един приятел ми каза, че искал да купи фланелка на отбора и влязъл в уж фенския магазин на отбора в центъра на София, каза че само дето не са му скочили на бой докато е бил вътре, пречел им е на бизнеса някакъв шушляк, дето е влязъл да купува фланелка.

Та санкциите ще продължат, докато отбора сам не реши да разкара от стадиона тези човекоподобни.