УЕФА прие правило за четвърта смяна при продължения

OFFNews 01 юни 2017 в 17:57 2705 0

Изпълнителният комитет на УЕФА утвърди предложението за въвеждане на четвърта смяна при продълженията.

Решението беше взето днес в Кардиф два дни преди финала в Шампионската лига. Нововъведението ще дебютира на европейска сцена по време на предстоящите летни турнири за юноши, младежи и девойки - до 19 и 21 години. Идеята на европейската централа е да се погрижи за здравето на футболистите.

Другото предложение, което се обсъждаше - временни червени картони, не получи необходимата подкрепа и няма да се състои.

Проблемът с наличието на достатъчно хотели в Кардиф накара УЕФА да бъде по-внимателна с избора на градове за европейски финали.

Заради проблемите с настаняването Реал Мадрид резервира скромен за своите стандарти хотел в Кардиф. Испанската делегация ще отседне в Mercure Cardiff Holland House Hotel and Spa, където стаята е едва 80 евро.

Шампионите обаче са се спрели на него, защото е само на 2 км разстояние от стадиона. Това се прави от съображения за сигурност, защото се ограничава времето, в което отборът ще пътува.

За сравнение, при последните си два финала в ШЛ - в Лисабон през 2014 г. и в Милано през 2016 г., Реал заложи на хотели, намиращи се съответно на 6 и 6,8 км от стадионите, където цените бяха над 308 евро на вечер.

Следващото заседание на Изпълнителния комитет ще бъде на 21 септември в Нион.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!