УЕФА определи съдията за финала на Евро 2020

OFFNews 08 юли 2021 в 23:01 3246 0

Снимка Getty Images

Бьорн Кайперс ще бъде главен съдия на финала на Евро 2020 между Англия и Италия в неделя в Лондон.


За втори пореден двубой нидерландец ще ръководи двубой на англичаните от турнира. Дани Маккели свири мача от полуфиналите между "трите лъва" и Дания късно снощи, когато островитяните победиха драматично с 2:1 след продължения.


Помощници на Кайперс ще бъдат неговите сънародници Сандер ван Рьокел и Ервин Зайнстра. Четвърти арбитър ще бъде Карлос дел Серо Гранде (Испания).

За първи път представител на Нидерландия ще ръководи финален мач на голямо първенство. Видео асистент рефер ще бъде германецът Бастиан Данкерт.


Междувременно националният отбор на Дания се завърна у дома след отпадането си на полуфиналите на Евро 2020 срещу Англия.

"Хубаво е да ви видя. Хубаво е, че това не се случва онлайн. Това е нашият начин да ви благодарим. Показахме, че сме силни, когато е трудно. Сега всичко започва отново. Продължаваме с две неща - искаме да печелим. Бяхме близо и сме разочаровани.

Второто е, че искаме да вдъхновим и да обединим страната. Желаем да продължим да го правим. Благодарим ви за подкрепата. Без нея нямаше да успеем. Завършваме с аплодисменти за хората", заяви селекционерът на датския отбор Каспер Хюлманд пред медиите на летището в Копенхаген.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!