УЕФА ЕВРО 2024 в ефира на БНТ – какво да очакваме в студийната програма

OFFNews 31 май 2024 в 13:06 1623 0

УЕФА ЕВРО 2024

Снимка БНТ

УЕФА ЕВРО 2024 в БНТ

От 14 юни до 14 юли футболните емоции ще владеят ефира на Българската национална телевизия с мачовете от УЕФА ЕВРО 2024. Както винаги, дирекция „Спорт“ на обществената телевизия ще осигури на почитателите на футбола богата студийна програма и детайлно отразяване на предстоящото европейско първенство в Германия – в програмите на БНТ 1 и БНТ 3, както и онлайн на BNT.BG, BNTNEWS.BG/SPORT и в мобилното приложение BNT NEWS.

Всеки делничен ден по време на европейското първенство по футбол ще започва с предаването „Сутрин с УЕФА ЕВРО 2024“. От 9:10 ч. до 9:30 ч. по БНТ 1 и БНТ 3 водещата Тереза Мутафчиева ще поднася по нестандартен и атрактивен начин всичко важно, случващо се на шампионата. Предаването е предназначено за зрители от всички възрасти, като ще дава среща на популярни личности извън професионалния футбол, които обаче с интерес следят спорта като фенове – актьори, музиканти, инфлуенсъри. „Сутрин с УЕФА ЕВРО 2024“ зрителите ще могат да видят и прогнозите на симпатично носато мече – талисман на БНТ за УЕФА ЕВРО 2024.

Денят по БНТ 1 и БНТ 3 ще продължава с „Днес на УЕФА ЕВРО 2024“ с водещ Иво Бързаков. От 11:30 ч. до 12:00 ч. ще бъдат обсъждани детайлно предстоящите мачове, но ще намира място и отзвукът след срещите от предишния ден – реакции, коментари, отзиви.

Всички двубои от шампионата в Германия ще бъдат излъчвани онлайн – за удобство на тези, които са в движение – на сайта BNTNEWS.BG/SPORT и в приложението BNT NEWS.

27 мача от УЕФА ЕВРО 2024 ще бъдат излъчвани пряко по БНТ 1 и БНТ 3, като прогнози и анализи за тях футболните почитатели могат да гледат в специалните студийни програми „Трето полувреме“, които започват час преди началния съдийски сигнал. Гости на Илиян Енев и Радостин Любомиров ще бъдат едни от най-известните български футболисти и треньори от последните три поколения. В „Трето полувреме“ ще бъде отделено и специално внимание на УЕФА ЕВРО 2024 в социалните мрежи, като най-забавните и интересни видеа, снимки и постове ще бъдат представяни от Андреа Банда Банда. Всеки ден от УЕФА ЕВРО 2024 по БНТ ще приключва с пълномащабен обзор, който по традиция ще включва играта „Кадър на деня“ с ежедневна награда за зрителите – официалната топка на шампионата.

Специалните пратеници на БНТ в Германия – репортерите Десислава Францова и Бюлент Мюмюнов заедно с операторите Станислав Златев и Асен Цветков, ще предават обстановката, емоциите и страстта от грандиозното събитие, което ще владее Европа. Всички 51 двубоя ще бъдат коментирани от най-добрите спортни журналисти с опит в отразяването на големи футболни форуми. Мачът на откриването между отборите на Германия и Шотландия на 14 юни е поверен на Стефан Георгиев, а финалът на 14 юли ще коментира Никола Ибришимов.

Гледайте „УЕФА ЕВРО 2024“ по БНТ 1 и БНТ 3, онлайн на BNT.BG и BNTNEWS.BG/SPORT, както и в мобилното приложение BNT NEWS за iOS или Android

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови