Quantcast

Учредяват организационен комитет за СП 2030 и ЕП 2028 в Солун

OFFNews Последна промяна на 12 април 2019 в 11:26 618 0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на младежта и спорта на Сърбия Ваня Удовичич, зам.-министърът на културата и спорта на Гърция Георгос Василиадис и министърът на младежта и спорта на Румъния Богдан Константин Матей се очаква да подпишат Меморандум за разбирателство между четирите правителства, с който да се официализира учредяването на организационен комитет за подготовка на съвместната кандидатура за Мондиал 2030 и Европейското първенство през 2028.

По време на срещата в Солун всяка страните ще трябва да направи конкретни предложения с какви градове и стадиони може да се включи в кандидатурата. От страна на България в разговорите на експертно ниво ще участват президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, изпълнителният директор на Национална спортна база Пламен Манолов, заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов и директорът на дирекция "Европейски програми, проекти и международно сътрудничество" на Министерство на младежта и спорта Виктория Славкова. Президентът на Румънския футболен съюз Разван Бурлеану също ще присъства на срещата.

Президентът на футболната федерация на Гърция Граменос Евангелос и шефът на кабинета на Василиадис ще участват в експертната среща от името на Гърция. Сърбия ще бъде представена от вицепрезидента на Сръбската футболна асоциация Марко Пантелич, генералния секретар на Асоциацията Йован Шурбатович и заместник-спортния министър Дарко Удовичич.

След работната среща спортните министри и представителите на футболните федерации на България, Сърбия, Румъния и Гърция ще дадат изявление за медиите. Работната среща в Солун е четвърта поред между четирите държави. Първите две се проведоха в Сърбия през ноември и декември миналата година, последната среща беше в София през февруари.