Турция срещу Германия и Скандинавия за Евро 2024

OFFNews 15 февруари 2017 в 17:08 2282 0

Изненадващо един от кандидатите за домакинство за Европейското първенство по футбол през 2024 г. се оказа Турция. Въпреки политическите и всякакви други  проблеми в последно време, кандидатурата на южната ни съседка е подкрепена от президента Реджеп Ердоган.

Това е втори опит на турците да да приеме надпреварата на Стария континент, като страната загуби финалното гласуване за Евро 2016 от Франция само с един глас.

"Този път право на домакинство се пада на нас", сподели президентът на федерацията Йълдъръм Демирорен, след което благодари на Ердоган за оказаната подкрепа: "Вярвам, че сме поели заедно по този път", добави още той.

Спортният министър също не спести оптимистични думи: "През последните години Турция направи големи крачки напред по отношение на стадионите. Ние имам способността да организираме каквото и да е събитие на световно ниво".

Германия се счита за основен конкурент на Турция за домакинството на Евро 2024, а се очаква да има и обща кандидатура на Скандинавските страни. Крайният срок за подаване на документи е 3 март.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!