Треньор на Левски: Бях мъртъв за 20 минути

OFFNews 30 януари 2017 в 14:53 2330 0

Испанецът Пепе Мурсия, който водеше родния Левски, заяви, че е бил мъртъв в първите 20 минути след инфаркта на 4 ноември миналата година. Специалистът получи удара, докато водеше финландския Интер Легирус.

„В началото не исках никаква информация за това, което ми се случи. Но с времето, логично започнах да разбирам повече неща за това, което стана с мен. Лекарите, жена ми, близките ми бяха лаконични по темата, защото не знаеха как ще ми се отрази тази информация и как ще реагирам“, започна Мурсия.

„Казаха ми, че съм правел упражнения, когато съм получил инфаркта. Аз съм благодарен на лекарите за компетентната грижа, за точността. Но най-вече искам да благодаря на Луис Анула, моят треньор по физическата подготовка, с когото сме тренирали. Той бе моят ангел-пазител. Той спаси живота ми“, разкри симпатичният испанец, който се задържа кратко на Герена.

Мурсия бе върнат на въпросния 4 ноември, когато получи инфаркта. Той бил в безсъзнание до 25 ноември: „Събудих се съвсем нормално. До мен бе жена ми. Не беше като по филмите. Веднага видях къде съм, разбрах, че ми се е случило нещо и че става дума за сърцето“.

„Бил съм мъртъв в първите 20 минути, след като съм получил инфаркта на 4 ноември. Това е било, докато е дошъл медицинският екип да ме хоспитализира. Луис Анула ми оказа първа помощ и на него дължа живота си. Имам бледи спомени от тези дни, защото все пак мозъкът функционира“, допълни Мурсия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови