Тити Папазов вече не е фактор в Левски

OFFNews 15 ноември 2022 в 18:16 1380 1

Тити

Снимка интернет

Тити Папазов

Бизнесменът Антон Краус ще замени Константин Папазов в Надзорния съвет (НС) на ПФК Левски, стана ясно след края на Общото събрание на акционерите (ОС) днес. Останалите членове на НС са Наско Сираков, Петър Ганев и представителят на спонсора Palms Bet - Венцислав Димитров.

Папазов подаде оставка, след като тя му бе поискана от старши треньора Станимир Стоилов и фенове.

Петър Ганев обяви официално промяната след края на ОС: "Надзорният съвет остава с четирима души, като новият човек е г-н Краус. Всички го познаваме, той е от дълго време в ложите на клуба".

Левски е в тежко финансово положение от почти три години, но според Ганев конкретен план за излизане от него все още няма.

"Обсъдихме много от проблемите и предизвикателствата. Въпросът е какви действия ще предприемаме в бъдеще, защото до момента няма конкретен план за излизане от тази ситуация. Предизвикателствата остават. Днес говорихме за настоящото състояние", продължи той.

Настоящото състояние на Левски е проблемно, тъй като "сините" дължат много пари към различни институции, включително и към НАП. Преди месеци имаше и твърдения, че клубът трябва да внесе голяма част от дължимата сума до края на тази година.

"Това с твърдите срокове и суми не е винаги точно така. Фактът е, че към момента клубът е изряден, тъй като се плащат заплати, осигуровки и ДДС. Въпросът е какво правим със старите задължения? Ясен план все още няма и това ще бъдат темите през следващите седмици, когато ще организираме структурите на управление. Ще комуникираме и с привържениците, защото основният приход е от тях", продължи той.

"Феновете разбират нашата ситуация. Днес (на ОС) почти не сме коментирали резултати, защото не сме спортно-техническа комисия. Темата беше отчетът за 2021, но говорихме и за тази година. Не за левия и десния бек.

"Напрежение има, но то не е от днес, а от две години. Извървяхме дълъг път, покрихме някои задължения и е нормално да има напрежение, или по-скоро вълнение, тъй като минахме през хубава година и не искаме да се спънем накрая.

"Лагерът в Дубай е покрит от два наши спонсора и това ще бъде обявено от клуба. Не е нужно някой да подхвърля име на паркинга (пред стадиона). Условията там са добри, но не влиза в текущите приходи, а от нови".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки