ЦСКА загря за Лудогорец с бой над Ботев

OFFNews 31 март 2018 в 21:52 3389 0

Устремилият се към титлата отбор на ЦСКА разгроми Ботев Пловдив с 4:1 на старта в първата шестица на Първа лига.

"Червените" изцяло доминираха в мача на "Българска армия", като пропуснаха на няколко пъти отлични възможности да направят резултата още по-убедителен.

За отбелязване е, че домакините играха без доста от основните си футболисти, като особено осезателна беше липсата на наказания голмайстор на тима Фернандо Каранга. Двубоят започна с натиск на "армейците", но гол така и не падаше. В 25-ата минута вратарят на Ботев Иван Чворович направи отлично спасяване след удар на Бланко.

Малко по-късно и пловдивчани имаха чудесен шанс, но удар на звездата им Тодор Неделев с левия крак профуча край гредата. Логичното се случи в 40-ата минута, когато след изпълнение на корнер бившият футболист на Левски Пламен Димов си заби автогол. Пет минути по-късно Раул Лое удвои от близка дистанция.

След почивката ЦСКА стигна до трети гол чрез Тиаго, като заслуга за попадението имаше отбраната в "жълто-черно".

Домакините върнаха жеста в края, когато след нескопосан опит на Дюлгеров да върне топката към Черниаускас, тя попадна у Стивън Петков, който вкара почетно за Ботев. В добавеното време новото попълнение Бланко оформи крайното 4:1 с дебютния си гол за ЦСКА.

В следващия кръг ЦСКА гостува на Лудогорец, който по-рано през деня победи Верея с 5:0. Разликата между двата отбора в класирането е само 3 точки в полза на разградчани.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!