ЦСКА взе мерки след инцидентите в Благоевград

OFFNews Последна промяна на 01 септември 2019 в 17:39 888 0

Ръководството на ЦСКА излезе с позиция след инцидентите в Благоевград на детски турнир. Отборът беше дисквалифициран след замесването на играч в саморазправа със съперник.

"Армейци,
Ръководството на ЦСКА осъжда строго поведението на юношите ни от набор 2004 и техните треньори след края на полуфинала на турнира "Купите на община Благоевград" срещу Цървена звезда в петък вечер. В резултат на физическата саморазправа, започната от наши състезатели, тимът ни беше дисквалифициран от надпреварата.

ЦСКА винаги е бил образец за феърплей към съперника, а трите звезди са символ освен на многобройни трофеи, но така също и на дисциплина, чест и достойнство. Червената фланелка е свещена и ще бъде носена само от хора, които изповядват тези нравствени ценности и могат да служат за пример на останалите.

Клубът ни веднага реагира на тази неспортсменска проява и след извънредна среща на спортно-техническото ръководство реши:
1. След инцидента юношата Иван Аврамов е отстранен от Академия ЦСКА.
2. Санкции ще понесат и треньорите Сашо Борисов, Атанас Борносузов и Владимир Манчев.
3. По вътрешния правилник на клуба ще бъдат глобени и други служители на Академия ЦСКА.

В сряда на "Армията" ще се проведе среща на юношите, техните родители и ръководството и ще бъдат наложени още санкции на провинилите се", написаха от ръководството в официалния сайт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови