ЦСКА води Моуриньо в София

OFFNews 27 август 2021 в 14:59 2852 0

Отборът на ЦСКА попадна в група С на новосформирания турнир Лига на конференциите, където са още воденият от Жозе Моуриньо италиански гранд Рома, украинския Зоря (Луганск) и норвежкия Бодьо-Глимт.

Това отреди тегленият днес жребий в Истанбул.

Турнирът стартира на 16 септември. През миналия сезон ЦСКА отново игра с Рома, но в Лига Европа, като не допусна загуба и в двете срещи - 3:1 в София и 0:0 в Рим. Зоря също е познат съперник. Украинците отстраниха столичани в третия квалификационен кръг на Лига Европа през сезон 2019/2020 - 1:1 в София и 0:1 при гостуването.

Бодьо-Глимт пък е настоящият шампион на Норвегия. Той обаче отпада в първия квалификационен кръг на ШЛ от Легия (Варшава). След това продължава в ЛК, където елиминира Валур и Жалгирис, за да се озове в групите на новосформирания европейски турнир.

Победителите във всяка от осемте групи се класират директно за 1/8-финалите на турнира, а завършилите на второ място тимове играят плейофи срещу финиширалите на третата позиция в групите на Лига Европа. Финалът на турнира е на 25 май в Тирана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови