ЦСКА участва в Европа с коефициента на фалиралото АД

OFFNews 02 март 2018 в 09:38 3818 0

ЦСКА ще участва с коефициента на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД в евротурнирите наесен.

Това поне става ясно от официалната ранглиста на УЕФА на клубовете за следващия сезон, цитирана от "24 часа". Това е отговор на спекулациите, че "червените" ще бъдат допуснати с показателите на Литекс.

Ловешкият клуб обаче е също в ранглистата, като показателите му дори са по-високи от тези на тима от Борисовата градина. Така на практика УЕФА слага край на дискусиите, които се вихрят у нас, като признава ЦСКА, който играе на "Българска армия" за приемник на клуба, който претърпя фалит.

Ако не беше така, то европейската централа нямаше да смята за нулева година сезона, в който "червените" играха във "В" група, за да се спази тригодишното правило.

В класацията на европейската централа се вземат резултатите от последните издания. За последно ЦСКА участва в Европа през 2014 година, когато отпадна след две равенства с молдовския Зимбру.

31-кратните шампиони са с нищожен коефициент от 0,050, колкото има и Черно море. Литекс има 0,750, а Левски - 1,250. Тези цифри нямат значение, тъй като от новия сезон всички отбори ще тръгнат с равен коефициент, който за България е 3,825, колкото е и на Азербайджан.

Лудогорец има внушителните 37,000. Зад разградчани са отбори като ПСВ Айндховен, Валенсия, Лацио и Милан.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !