ЦСКА тръгна с 0:0 срещу Хебър

OFFNews 17 юли 2023 в 00:22 1284 0

Футбол

Снимка Официален сайт на ЦСКА

Хебър спечели първа точка срещу ЦСКА

Хебър (Пазарджик) и ЦСКА не успяха да си отбележат гол, завършвайки 0:0 на стадион "Георги Бенковски" в среща от първия кръг на efbet Лига.

Дебют за "армейците" направиха новите играчи Матиас Фаетон и Майкъл Естрада, които се появиха на терена през второто полувреме. За домакините това беше първи двубой на осветление в елита, а като титуляр започна 18-годишният Николас Пенев, който е син на старши-треньора Любослав Пенев.

Още в 5-ата минута "червените" стигнаха до добро положение пред вратата на домакините. Жираир Шагоян намери Тобиас Хайнц и норвежецът шутира от границата на наказателното поле, но топката излезе в аут. Малко по-късно Асен Дончев центрира към Марк-Антонио Папазов, който стреля с глава, но Петър Дебърлиев изби.

Четири минути преди почивката Амос Юга от Хебър отправи опасен шут от около 20 метра, но покрай дясната греда. В даденото от съдията продължение и Махмутович отправи силен изстрел от дистанция, но над вратата. Така двата състава се оттеглиха към съблекалните при нулево равенство.

Десет минути след началото на вторите 45 минути 19-годишният Папазов беше изведен в наказателното поле, който отправи опасен удар, но не успя да уцели вратата на Хебър. В следващата атака дебютантът Матиас Фаетон, който се появи като резерва на почивката, не успя да преодолее Дебърлиев.

В 74-ата минута домакините претендираха за дузпа, след като Георги Николов беше повален в наказателното поле, но съдията Станимир Тренчев не отсъди такава и дори показа жълт картон на нападателя. В следващата атака ЦСКА беше близо до попадение, след като Матиас Фаетон получи топката от Майкъл Естрада, стреля опасно от близка дистанция, но Петър Дебарлиев улови.

До края опасни голови ситуации пред двете врати нямаше, срещата завърши 0:0 и двата тима поделиха точките.

Следващият мач на ЦСКА е на 21 юли (петък), когато на стадион "Българска армия" гостува новакът ФК Крумовград, който в първия кръг победи Лудогорец с 3:1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша