ЦСКА спечели Купата на България

OFFNews 19 май 2021 в 21:37 4751 1

Отборът на ЦСКА е новият носител на Купата на България по футбол. “Червените” спечелиха с минималното 1:0 инфарктния финал срещу Арда Кърджали пред над 20 000 свои ентусиазирани фенове на националния стадион “Васил Левски” и спечелиха първи национален трофей от 2016 година насам и общо 21-ви в историята си.

Над 1000 души пристигнаха от Кърджали и подкрепяха тима на Арда. На трибуните присъства и президентът на Република България Румен Радев. В герой за тима на Любослав Пенев се превърна резервата Бисмарк Чарлс, който се разписа в 85-ата минута след подаване зад гърба на защитата на Амос Юга.

Така ЦСКА ще играе през новия сезон в турнира Лига на конференциите, докато Арда Кърджали ще трябва да играе баражен мач със седмия класиран отбор в Първа лига. 

ЦСКА първи имаше ситуация за гол, но удар на Федерико Варела в 3-а минута бе спасен от Иван Караджов. В петата минута феновете на ЦСКА почетоха легендарния защитник Георги Димитров-Джеки, който почина преди дни на 62-годишна възраст.

Арда също имаше своите ситуации за гол. В 25-а минута Емил Мартинов стреля опасно, но Бусато изби. В 38-а минута тимът от Кърджали отново атакува опасно Тонислав Йорданов не успя да нанесе завършващ удар.

Спас Делев също имаше положение за гол от пряк свободен удар в 58-а минута, но стреля малко над напречната греда. Най-чистата ситуация за Арда изпусна Емил Мартинов, който бе изведен сам срещу Бусато, но не успя да го преодолее.

В 61-а минута старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев направи ключова смяна, като замени неубедителния Жорди Кайседо с Бисмарк Чарлс, който донесе и успеха на "червените".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови