ЦСКА загуби битката за второто място срещу Локомотив Пловдив

OFFNews 16 май 2021 в 00:01 1682 0

ЦСКА отстъпи на Локомотив (Пд) с 0:2 в мач от ХХХ кръг на Първа лига, игран на стадион "Локомотив" в Пловдив, пред публика, която видимо надвишаваше пределно допустимите 30% от капацитета на всеки сектор.

През първото полувреме армейците показаха стабилна игра и владееха повече инициативата. Въпреки това първото положение пред една от двете врати бе за домакините. В 11-ата минута Георги Минчев отправи опасен изстрел в долния ляв ъгъл на Димитър Евтимов и стражът на ЦСКА показа завиден рефлекс и изби в корнер.

След още 8 игрови минути Тибо Вион шутира от дистанция, но кълбото мина на сантиметри над напречната греда. В 27-ата минута Жорди Кайседо бе изведен отлично на изгодна позиция в наказателното поле и стреля по диагонала, ала топката излезе в аут. До края на полувремето нямаше други интересни ситуации и двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Малко след началото на втората част в игра за червените се появиха Иван Турицов, Джером Синклер и Бисмарк Чарлс, които замениха Брадли Мазику, Енрике Рафаел и Жорди Кайседо. В 75-ата след намеса на ВАР бе отсъдена спорна дузпа за домакините. Зад топката застана Димитър Илиев, които успя да открие резултата.

Веднага след това в игра за армейците се появиха Петър Занев и Греъм Кери, които замениха Федерико Варела и Георги Йомов. Последва второ попадение за домакините, дело отново на Димитър Илиев. Ситуацията също бе разгледана с ВАР, но съдийската бригада прецени, че голът е редовен и така Локомотив се добра до трите точки.

Следващият мач на ЦСКА е на 19 май (сряда), когато ще ie играе финал в турнира за Купата на България срещу Арда (Кърджали). Двубоят ще се състои на Националния стадион "Васил Левски" и е с начален час 19:30 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови