ЦСКА-София подава жалба до УЕФА

OFFNews Последна промяна на 29 май 2017 в 16:23 1879 0

Ръководството на вицешампиона ЦСКА-София реагира на съобщението от БФС относно отказан лиценз на клуба за европейските клубни турнири.

От лагера на "червените" увериха своите привърженици, че ще вземат необходимите мерки и ще подадат жалба директно до Спортния арбитражен съд в Лозана, която се надяват да бъдат удовлетворена. ЦСКА-София спечели второто място след победа с 3:0 над Левски. Случайно или не, но ден по-късно беше разпространено писмо от УЕФА, в което се посочва, че въпреки колосалните усилия на президента на БФС Борислав Михайлов в подкрепа на ЦСКА-София, клубът няма право да кандидатства за евролиценз, тъй като бил нов.

Ето цялото съобщение:

"Армейци,

Във връзка с появилите се информации в медийното пространство за отказан лиценз на ЦСКА за Европейските клубни турнири, държим да внесем малко яснота по казуса.

Ръководството на Професионален футболен клуб ще изиска от БФС до утре сутрин да ни бъде предоставена цялата кореспонденция между централата и УЕФА, която касае евроучастието на нашия отбор.

Вторият ни въпрос към БФС е дали полученото писмо е актуално и е от тази година?

Армейци, искаме да ви уверим също така, че ръководството на ЦСКА веднага взе своевременни мерки и нашите адвокати в Швейцария в момента пишат жалба до КАС, която се надяваме, че ще бъде удовлетворена. Защото вярваме, че правдата ще възтържествува!

ЦСКА - ТОВА СИ ТИ!

От Ръководството на ЦСКА"