Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ЦСКА ще нощува на върха в Първа лига

OFFNEWS 03 декември 2017 в 19:59 1665 0

Отборът на ЦСКА измести от върха в Първа лига Лудогорец, след като постигна очаквана победа над Витоша Бистрица с 2:0 в двубоя от 19-ия кръг. "Червените" излязоха начело с 2 точки повече от Лудогорец, който утре приема Дунав. Воденият от Стамен Белчев тим стигна до успеха с по един гол в края на двете полувремена, дело съответно на Раул Лое и Кирил Десподов.

ЦСКА имаше превес през целия мач, но трудно стигаше до голови ситуации. "Червените" можеха да поведат още в 5-а минута, когато удар на Бодуров бе спасен от вратаря Иванов, а при добавката от малък ъгъл Кевин Кубемба не намери целта.

ЦСКА поведе в 42-а минута с гол на Раул Лое, негов първи с червената фланелка. Станислав Манолев центриране в наказателното поле, а удар на Кирил Десподов с глава се отби в напречната греда, след което Лое с добавка прати топката в мрежата.

"Червените" бяха по-активният отбор и след почивката, но отново без сериозни голови ситуации до самия край. В 85-а минута Лое можеше да вкара втория си гол в мача, но вратарят на Витоша спаси удара му. В 88-а минута Кирил Десподов проби през центъра, финтира противников защитник и прати топката в мрежата за крайното 2:0.

"Доволен съм от трите точки, но от играта има още много какво да се желае. Но през по-голямата част от мача не успяхме да намерим верния път към вратата на Витоша.
Бяхме много еднотипни в атака и не успяхме да затрудним съперника. Липсваше ни последният пас преди гола.

Всяка победа е важна - няма значение дали играем срещу първия или срещу последния. Класирането ще дойде от само себе си.
Десподов вкара гол в трети пореден мач, което е добре. Казах и преди, че той има още много да подобрява играта си и сега можеше да изиграе някои ситуации по-добре.

Имаме набелязани играчи за зимната селекция. Трябват ни футболисти, които да дойдат и веднага да заиграят, без да им трябва време за адаптация”, коментира наставникът на червените Стамен Баелчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews