ЦСКА ще бъде партньор на международен треньорски семинар за втора поредна година

OFFNews 14 април 2019 в 12:21 1076 0

От ЦСКА съобщиха на официалния си сайт, че "червените" отново ще бъдат партньор в провеждането на международен треньорски семинар.

Той ще се състои на 15 и 16 април в комплекс "Царско село".

Ето какво съобщиха от "Армията":

В него по покана на организаторите ще се включат треньори от Академия ЦСКА, а в практическите занимания по време на семинара за втора поредна година ще участват нашите юноши старша възраст с треньор Ивайло Станев. Чуждестранните специалисти са останали впечатлени от нашите таланти през миналата година и поради тази причина ги поканиха отново.

Цели на събитието са представяне на съвременните тенденции, перспективи и насоки за усъвършенстване на тренировъчния процес, както и създаване на нови контакти.

Темите, които ще бъдат разглеждани, са: структура и философия на детско-юношеските школи, както и на представителните отбори на Фортуна Дюселдорф и Борусия Дортмунд; кондиционна тренировка; техника; тактика.

Семинарът се провежда под егидата на Българската треньорска школа по футбол към БФС и участието в него дава възможност да бъде подновена валидността на треньорските футболни UEFA Pro, A, B, C - лицензи, както и лиценз за кондиционен треньор.

Лектори на събитието ще бъдат популярни немски специалисти:

1. Ерих Рутемьолер
73-годишният в момента изпълнителен директор на футболния клуб "Fortuna Düsseldorf" е една основна фигура в немския футбол. Фактът, че е един от осемте удостоени с почетната награда "Lebenswerk" футболни специалисти, редом до Ото Раихагел, Отмар Хитцфелд, Юп Хайнкес и други на немския футболен съюз говори сам по себе си, че става въпрос за човек, допринесъл много за развитието на футбола в Германия. Специалист, обучавал треньори като Юрген Клоп, Томас Тухел и много други. Бившият шеф на треньорската школа по футбол в Кьолн към ДФБ (DFB) е работил в продължение на години успешно на различни позиции, например като треньор в отбори от националните юношески формации на Германия, както и като треньор на представителните отбори на "1. FC KÖLN" и "HANSA ROSTOCK". В Англия през 1996 година печели европейската купа по футбол, като помощник треньор на Берти Фокс.

2. Петър Шраинер
Футболен треньор с над 25 години (бивш треньор на старшата възраст, координатор и отговорник за развитието на футболните таланти в детско-юношеската школа на FC Schalke04). Футболисти, тренирали под негово ръководство: Месут Йозил, Мануел Нойер, Юлиан Дракслер, Бенедикт Хьоведес, Макс Майер, Лерой Сане и други, автор на много книги и лектор в над 25 страни.

3. Себастиян Геперт
Младият специалист работи като старши треньор на U17 към футболната академия на "Borussia Dortmund". Миналият сезон става шампион на Германия след победа на неговия отбор с 3:2 във финала срещу "Bayern München". Тази година е приет в курса за "Про лиценз" към немската треньорска школа по футбол. Правил практика при първия отбор на "Borussia Dortmund" под ръководството на треньора Лусиен Фавре.

4. Александър Улбрих
Дипломираният спортен учен към университета в Бохум, специалност футбол, работи от дълги години като кондиционен треньор. В момента съчетава работата като научен сътрудник към спортният университет в Бохум, отговорник на отдела за кондиционна подготовка и анализ на кондиционното състояние на топ атлети от различни видове спорт, както и като кондиционен треньор към втория отбор на "Borussia Dortmund".

5. Джулиан Рабе
31-годишния Джулиан Рабе е завършил магистър по спортна наука в Университета в Кил. В момента работи като кондиционен треньор на U19 в Борусия Дортмунд. Работил е за отбори като Union Berlin (2-ра лига), FC Halleschen (3-та лига) и Holstein Kiel (2-ра лига). Има опит като асистент изследовател в университета Мартин Лутер Хале. Изнася лекции на теми: диагностика на футболистите и планиране на кондиционна тренировка в различни немски университети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови